תהליך רכישת נכסים: חוזים ותשלומים

בישראל, עורכי דין מסיימים את תהליך רכישת הנכס. הם מוודאים שכל חלקי החוזה מתקיימים ולאחר מכן רושמים את הנכס על שם הקונה. בנוסף, מספקים שירות בדיקת זכאות למשכנתא.

 

גם הקונה וגם המוכר צריכים להיות בעלי עורכי דין (סוכן הנדל"ן שלכם יעזור לכם למצוא אחד כזה). כל עורך דין יגבה בדרך כלל שכר טרחה של 2% ממחיר הנכס ללקוח שלו בהתאמה.

 

תשלומים

נכסים רבים יירשמו בדולרים או ביורו, אך יש לבצע תשלומי נכסים בשקלים. הבנקים יגבו עמלה עבור שליחת וקבלת כסף, והם גם יגבו עמלה עבור המרת המטבע שלכם לשקלים. הקפידו לחשב זאת במחיר הנכס שלכם.

 

המקדמה משולמת בעת חתימת חוזה הרכישה. גובה התשלום ניתן למשא ומתן, אך בדרך כלל הוא עומד על 25% ממחיר הרכישה. הקונה מבצע תשלומים נוספים למוכר לפני המעבר אל הנכס. התשלום האחרון מתבצע לאחר אכלוס הנכס, והוא בדרך כלל עומד על 15% ממחיר הנכס.

 

לאחר התשלום האחרון, הבעלות על הנכס מועברת רשמית לבעלים החדשים. עורך הדין של הקונה מבטיח כי הבעלות על הנכס רשומה אצל הרשויות הנכונות.

 

להשכיר את הנכס שלכם בישראל

כל בעלי הנכסים בישראל רשאים להשכיר את הנכס שלהם. אתם חייבים לדאוג שהדייר יחתום על חוזה שכירות כדי להשכיר אותו באופן חוקי. בחוזים מופיעים דברים כמו תשלומי שכר דירה, תחזוקה ותשלומי שירות. בעלי הנכס בדרך כלל אחראים לדמי התחזוקה העיקריים כמו תיקון אינסטלציה או חשמל. על הדיירים לשלם עבור נזק שהם גורמים לדירה וכן עבור כל שאר השירותים.

 

ניתן להוריד חוזי שכירות באופן מקוון ולהתאים אותם לצרכים הספציפיים שלכם. מקובל שעורכי דין מסתכלים על חוזי שכירות.

 

סוכנויות לניהול נכסים יכולות להועיל לכם אם אינכם רוצים להתמודד עם דיירים. הן מוצאות שוכרים מתאימים, גובות את שכר הדירה, דואגות לשלם את שירותיהם ולתחזק את הנכס. שכרו של מנהל נכסים יכול להיות עד 15% מהכנסות השכירות השנתיות.

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן